pui cu urechi de lemn si ardei gras

Pui cu Lapte si Cocos

Printre retetele asiatice care starnesc curiozitatea noastra culinara se afla si Pui cu Lapte si Cocos. O combinatie surprinzatoare despre care, cei care au gustat-o spun ca este pur si simplu delicioasa. Mai mult, se prepara foarte rapid si usor!

Ingrediente:

– 1 piept de pui mediu dezosat

– 400 ml lapte de cocos (se gaseste la conserva)

– 30 grame urechi de lemn uscate

– 1 ardei gras rosu

– 1 ceapa

– 3 catei usturoi

– 1 lingurita de praf de ghimbir

– 3 linguri ulei

– sos de soia

– sos de stridii

– sare, piper

Preparare:

Urechile de lemn uscate se pun la inmuiat intr-un bol cu apa calda si doua linguri de sos de soia. Se vor lasa pentru aproximativ 10 minute.

Ceapa, ardeiul rosu gras si cateii de usturoi se curata bine si se taie marunt.

Pieptul de pui dezosat se curata de piele si se taie in cubulete mici.

Intr-o tigaie Wok se adauga doua linguri de ulei in care se prajeste carnea de pui pentru numai cateva minute. Cand aceasta este calita, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

In aceeasi taie Wok, se incing  bine doua linguri de ulei in care se vor adauga ceapa, cateii de usturoi si ghimbirul. Acestea se amesteca continuu pana devin aurii, dupa care se adauga si ardeiul gras si urechile de lemn. Se agita tigaia pentru ca aromele sa se combine perfect si ca intreaga compozitie sa se caleasca uniform.

Dupa doua-trei minute putem adauga din nou in tigaie bucatile de carne de pui. Tot acum se toarna si laptele de cocos, se condimenteaza ingredientele cu sos de soia, sos de stridii, sare si piper, dupa gust.

Acum toate aceste ingrediente se lasa la fiert pana se ingroasa sosul.

Cand Puiul cu Lapte de Cocos este gata, nu ezita sa-ti inviti prietenii la masa! Vor indragi pe loc aroma deosebita a acestei mancari asiatice, iar laudele la adresa calitatilor tale de bucatar nu vor intarzia sa apara.

Scrie Parere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *