Bucataria Thailandeza este, negresit, una dintre cele mai aromate bucatarii ale lumii. Aceasta se remarca prin arome puternice si combinatii uluitoare. Tocmai datorita popularitatii acestui specific culinar, am hotarat sa va prezint o reteta thailandeza usoara si gustoasa: Porc in Sos Thailandez.
Ingrediente:
– Muschi de porc
– 1 lingura de usturoi pisat
– 1 lingura de ghimbir proaspat ras
– 1 ardei iute
– 3 linguri de sos chili
– 1 lingura de zahar
– Seminte de susan
– Ulei pentru pajit
– Sare, piper
Preparare:
Se va taia carnea de porc in fasii de grosime potrivita care se vor lasa deoparte.
Ardeiul iute se toaca marunt.
Se va turna ulei intr-o tigaie si se vor praji bucatile de carne de porc pana capata o culoare aurie. Apoi se vor scoate si se vor lasa pe un servet de hartie pentru a se scurge de ulei.
Se va incinge bine de tot o tigaie Wok dupa care se vor turna in ea aproximativ 2 linguri de ulei. In continuare se adauga ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute, si se vor amesteca continuu timp de 10-15 secunde pana incep sa-si elibereze aromele. Acum se pot adauga sosul chili, zaharul si vreo 2-3 linguri de apa cat sa nu se lipeasca sosul de tigaie. In tot acest timp, ingredientele se vor amesteca fara oprire.
Se adauga si carnea care a fost prajita in prealabil si se amesteca in wok pana bucatile de porc se acopera in intregime de deliciosul sos thai.
Se va mai lasa carnea in tigaie pentru 1-2 minute. Apoi se va scoate pe farfurie si peste ea se va turna tot sosul ramas in wok.
Pentru o estetica desavarsita si pentru un plus de gust se vor presara si cateva seminte de susan peste bacatile de carne de porc prajite in sos thailandez.
Le puteti servi ori simple inmuiate in sos chili ori alaturi de o portie de orez sau de taitei. Orice varianta alegeti, garantat, acest fel de mancare thailandez va constitui un adevarat deliciu. Nu va sfiiti! Invitati-va si prietenii sau familia la masa. Vor adora aceste bucatele aromate de porc gatite in stil thai.