„Templul Soarelui” este unul dintre cele mai cunoscute restaurante chinezesti din Bucuresti, un loc in care regasim gustul unic al mancarii asiatice intr-un decor tipic chinezesc. Este un local destinat celor care cauta o experienta autentic asiatica, de la modul inedit de servire al mancarii si pana la aromele originale ale ingredientelor si condimentelor folosite. Fiecare preparat comandat in oricare dintre cele patru locatii ale sale pastreaza cu o deliciosa exactitate gustul autentic al fascinantei bucatarii chinezesti.

Cea mai recenta masa de care am avut parte la Templul Soarelui a fost in locatia sa de pe  Dimitrie Onciul, nr. 17. La fel ca celelalte restaurante din franciza sa, urmeaza stilul tipic chinezesc cu statuete aurii, vase supradimensionate cu motive florale si tablouri cu simboluri asiatice. Interiorul este destul de placut si interesant. Imediat ce-i pasesti pragul te trezesti examinand fiecare obiect in parte, dar desi localul arata destul de bine, nu poate fi numit un restaurant elegant sau luxos.

Meniul sau include numeroase preparate chinezesti si extrem de variate, iar preturile sunt destul de decente. Servirea este si ea foarte buna. La scurt timp dupa ce am deschis meniul, ospatarul era deja langa mine pentru a nota comanda. I-am spus ca doresc Orez cu Legume, Orez cu Ou, Pui cu Alune, Pui Iute si Vita in Sos Chinezesc. Dupa aproximativ 15 minute s-a intors cu mancarea.

Puiul cu Alune si Puiul Iute mi s-au parut foarte bune. Carnea era frageda si aromata, legumele gustoase si cu textura specifica legumelor gatite la wok, iar sosurile delicioase. Orezul a fost si el pe masura. Atat cel cu legume, cat si cel cu ou aveau consistenta potrivita si un gust foarte bun. Pana aici am fost foarte multumit de mancare. Din pacate Vita in sos Chinezesc nu a fost la fel de buna. Carnea era destul de atoasa si greu de mestecat, desi sosul era gustos. In scurt timp mi-am pierdut interesul pentru acest fel de mancare nereusit si am abandonat imposibila misiune de a-l mesteca.

Am fost destul de multumit de mancarea si serviciile primite la „Templul Soarelui”. Retetele sale respecta gustul inconfundabil al mancarii chinezesti si sunt servite intr-o ambianta cat se poate de autentica. Desi Vita in Sos Chinezesc nu a fost tocmai pe placul meu, consider ca aromele bune ale celorlalte preparate comandate m-au convins sa revin si cu alta ocazie.

 „Templul Soarelui” este fara doar si poate un restaurant care ofera o varietate impresionanta de mancare chinezeasca gustoasa la preturi accesibile si cu un meniu extrem de variat. Mai mult, atmosfera placuta si servirea prietenoasa il recomanda drept o locatie demna de luat in seama pentru ocaziile in care vrei sa incerci o experienta culinara originala.