Pui Kung Pao este una dintre cele mai faimoase retete chinezesti. Se prepara din ingrediente pe care in mod normal nu ai indrazni sa le combini, este incredibil de iute si foarte usor de gatit. O lume intreaga adora acest preparat asiatic deoarece reprezinta o reala nebunie de gusturi: dulce, acrisor, iute si sarat.
Ingrediente:
1 piept de pui
40g de alune simple sau prajite
4 – 6 ardei rosii iuti si uscati, fara seminte
1 ardei gras rosu (optional)
5-6 felii de ghimbir proaspat sau o lingurita de ghimbir macinat
2-3 catei de usturoi
1 ceapa
3 – 4 linguri ulei
2 linguri sos soia
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
4 linguri apa
Marinata:
2 linguri sos soia
1 lingura de vin
2 linguri de amidon
2 linguri de apa
1 lingurita ulei
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un bol si se lasa deoparte.
Se ia pieptul de pui dezosat si se taie in cubulete mici, dupa care se toarna marinata peste. Carnea se lasa la marinat in frigider pentru 30-45 de minute.
Intr-un alt bol se amesteca zaharul, 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de otet si doua linguri de apa. Acest sos se va folosi mai tarziu.
Se spala legumele si se taie marunt.
Dupa ce carnea s-a marinat, se toarna 2 linguri de ulei in tigaia Wok si se adauga cubuletele de piept de pui. Nu trebuie lasate prea mult, se prajesc doar pana capata o culoare aurie. Apoi se scot pe o farfurie.
Din nou, se toarna 2 linguri de ulei in Wok si se lasa la incins. Se adauga usturoiul si ghimbirul tocate marunt care se vor amesteca fara oprire, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga la prajit si ardeii iuti, ardeiul gras rosu si ceapa. Se calesc numai pentru cateva minute, dupa care se adauga si carnea de pui.
Se va amesteca continuu in Wok pentru 2-3 minute, iar apoi se vor pune si alunele peste restul de ingrediente. Se lasa un minut sau doua pentru a fi patrunse de aromele din tigaie, si se completeaza compozitia cu sosul preparat in prealabil.
Ingredientele se vor mai lasa deasupra flacarii iuti pentru inca 5 minute, agitand Wok-ul neincetat.
Acum Puiul nostru Kung Pao este gata! Se poate servi cu garnitura de orez simplu, insa mare atentie pentru ca este incredibil de iute.