Pui In Cinci Culori

Ingrediente:

  •     Piept de pui – 1
  •     Morcov – 1
  •     Varza rosie – 1/4
  •     Telina – 1
  •     Usturoi – 5 catei
  •     Sos de soia – 2 linguri
  •     Ulei- 3-4 linguri
  •     Sare – 1 praf
  •     Piper – 1 praf

 

Preparare:

Mai intai se spala  pieptul de pui, se taie in bucati mici si se lasa la scurs intr-o sita. In continuare se spala si se curata toate legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoare, iar varza rosie se taie marunt.

Se pune uleiul intr-o tigaie si se lasa la incins, se adauga  bucatile de pui si se toarna o ceasca de apa peste. Se va lasa carnea la inabusit amestecand in ea continuu. Apoi se adauga usturoiul zdrobit, iar cand bucatelele de carne s-au fragezit bine se vor pune si legumele in tigaie. Se amesteca fara oprire in ntreaga compozitie.

Ingredientele se vor lasa la inabusit pentru doar  3-4 minute evitand inmuierea legumelor. Acestea trebuie sa ramana putin tari. La sfarsit se toarna restul de condimente: cele 2 linguri de sos de soia, sarea si piperul.

Puiul in Cinci Culori merge perfect alaturi de o portie de orez fiert.

Scrie Parere

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *