Desi pentru majoritatea romanilor, ar putea suna putin excentric si complicat, reteta de Pui cu Bambus este cat se poate de gustoasa si usor de gatit. Ca orice reteta chinezeasca care se respecta, este foarte rapida si necesita destul de putine ingrediente. Orice neinitiat in tainele culinare ar putea pregati un Pui cu Bambus delicios, si fara prea mult efort!
Ingrediente:
1 piept de pui
150 ml supa de pui
70 g bambus din conserva, lamele
1 bucata ghimbir
1 fir ceapa verde
2 catei de usturoi
2 linguri sos de soia
2 lingurite vin de orez
2 lingurite amidon
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite ulei vegetal
2 lingurite zahar
Sare, dupa gust
Preparare:
Se incepe prin a curata bine pieptul de pui, dupa care se taie fasii subtiri si lungi de aproximativ 3 – 4 cm. Odata ce intreaga cantitate de carne a fost taiata, se va incepe condimentarea sa cu jumatate de lingurita de sare, o lingurita de vin de orez, o lingurita de sos de soia si o lingurita de amidon. Apoi bucatelele de pui se vor lasa la marinat pentru circa 20 de minute. Astfel carnea se va fragezi si va fi mult mai aromata.
Separat se vor pregati legumele. De la ceapa vom taia numai partea alba in fasii mai lungi, iar partea verde se va taia in bucati mici, insa acestea se vor pastra pentru a garnisi mancarea noastra abia spre sfarsitul retetei. Ghimbirul se va taia tot in fasii lungi.
Urmeaza condimentarea supei de pui. In aceasta se adauga jumatate de lingurita de sare, doua lingurite de zahar, o lingura de sos de soia, o lingurita de amidon si o lingurita de ulei de susan.
Intr-o tigaie intinsa se toarna doar o lingurita de ulei, se incinge bine si se adauga bucatelele deja marinate de carne de pui. Se prajesc pana capata o nuanta aurie, dupa care se scot si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie Wok se toarna o lingurita de ulei, se incinge bine si se adauga fasiile de ghimbir si partea alba de la ceapa. Se lasa la prajit numai cateva secunde, iar apoi se adauga si doi catei de usturoi usor zdrobiti. Acestia se vor scoate din tigaie inainte de a pune si restul de legume la prajit. Dupa ce cateii de usturoi au fost scosi din Wok, se pot adauga lamelele de bambus. La doar un minut dupa, se vor adauga atat bucatelele de piept de pui, cat si supa de pui condimentata in prealabil.
Dupa cateva minute se va observa ingrosarea sosusului. In acest moment, Puiul cu Bambus este gata.
Se opreste focul, se adauga partea verde a firului de ceapa taiata in bucati mici.
Acum reteta noastra este gata pentru a fi servita. Incercati-o alaturi de prieteni si familie! Cu totii vor adora gustul bun si delicat al Puiul cu Bambus.
Buna, as putea sa folosesc acesti muguri de bambus Shan Shi la borcan pentru reteta?
https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-14-02-2018/?page=2
Multumesc.
da, sigur